HART IN BEWEGING - ZWOLLE e.o  -  Sport en spel  -  Bewegen met plezier voor iedereen
HIB Zwolle » Clubnieuws

 

 

 

23 december 2020

Nieuwjaarsbrief van de voorzitter

 

Beste HIB-ers,

Dit is de tijd waarin we terugblikken op wat het afgelopen jaar ons bracht. Als ik de bijna tot cliché geworden beschouwingen rond het corona-virus buiten beschouwing laat, zou ik dit berichtje nu kunnen afsluiten met jullie allemaal een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar te wensen. Ogenschijnlijk is er rond HIB weinig of niets gebeurd. Maar dat zou wel erg gemakkelijk zijn.

Het jaar begon als vanouds en wij sportten er lustig op los. Totdat we in maart werden verrast door een virus uit China, waardoor we gedwongen waren onze sportactiviteiten voor een paar weken op te schorten. Althans, zo was in het begin de verwachting. Maar inmiddels weten we wel beter.
Dachten we eind september, begin oktober, dat we er weer voorzichtig-aan mochten beginnen, die verwachting werd ruw de kop ingedrukt. En ook nu lijkt de toekomst van 'samen iets ondernemen' nog ver weg.

Toch hebben we als vereniging niet stilgezeten. Het bestuur was druk met protocollen en met het zoeken naar mogelijkheden om samen veilig te kunnen sporten. Jammer genoeg zonder het resultaat wat we er van verwachtten.

Het was met name Joyce die voor ons het meest effectief actie ondernam. Haar hand out met oefeningen voor thuis, is een prima leidraad om rust roest tegen te gaan en ons in beweging te houden. Een uurtje in de week, of 10 minuten per dag is al een mooie aanzet om soepel en sterk te blijven. Kort geleden vulde zij dat aan met haar actie-filmpjes die via onze website (www.hibzwolle.nl/video) te bekijken zijn. En niet alleen kijken natuurlijk, maar ook echt meedoen.
Kortom, we waren er best druk mee.

Maar nu komt 2021. Zal het nog maar de vraag zijn of we vóór eind maart nog iets mogen of kunnen. Maar we gaan er vol vertrouwen van uit dat het in september mogelijk zal zijn de draad weer op te pakken. 

Met dat hoopvolle beeld voor ogen, wens ik namens het bestuur Jelle, Piet, Gerrit, Wim en natuurlijk ook Joyce, jullie allemaal fijne en sfeervolle kerstdagen toe en een heel plezierige jaarwisseling.

Tot in 2021, blijf gezond.

Hartelijke groeten,

Wim van Gurp.

 

Zwolle, 4 november 2020

Betreft: Harteraad Beweeg Coach les Deltion College

 

Beste deelnemer,

Vorig schooljaar heeft u op woensdagmorgen meegedaan aan de sportles voor HIB-leden, verzorgd door studenten van het Deltion College, Sport en Bewegen. Helaas is dat abrupt gestopt vanwege de coronacrisis waarin we nu nog steeds zitten.

In november zouden we weer starten met deze groepslessen omdat de studenten graag willen  oefenen in het begeleiden van deze speciale doelgroep. Helaas zijn door de verscherpte maatregelen de sportlessen voor HIB stopgezet en daarmee ook de lessen bij Deltion. Toch willen we u coachen en begeleiden , maar dan op afstand.  Daar wil ik u door middel van deze brief daar duidelijkheid over geven.

De trainingen worden online gegeven. Het start met een online intake gesprek en daarna zal er wekelijks contact zijn met een tweetal studenten die u op afstand gaat coachen en begeleiden. In het intakegesprek probeert de student erachter te komen waar u sterker in worden of wat u precies wil bereiken met het trainen. Die training doet u gewoon thuis. De student maakt op basis van uw hulpvraag een aantal doelstellingen en daar koppelt hij oefeningen aan om die doelstelling te halen. Deze oefeningen worden wekelijks besproken en gecoacht. Er is een half uur persoonlijke begeleiding per week.

We hopen dat u weer mee wil doen de komende maanden. Er is een vast moment in de week ,op donderdag van 11:00 tot 12:00 uur , dat de student voor u is vrij geroosterd. Uiteraard zou het ook op een ander voor u beter passend tijdstip kunnen worden ingepland. Dit in overleg met mij en de studenten.

Graag horen wij, Wim Joyce en ik, of u weer kunt deelnemen aan deze trainingen. Kosteloos krijgt u een extra training, coaching en advies op maat. Maar bovenal werkt u mee aan het leerproces van studenten in opleiding voor Harteraad Beweeg Coach. Zonder deze praktijkervaring is dat voor hen niet mogelijk.

Voor aanmelden van deelname ontvang ik graag een mail van u. bkoelmans@deltion.nl

Heeft u nog vragen, dan kan dat naar hetzelfde adres.

Graag tot snel!

Sportieve groet,

Bas Koelmans,
docent Deltion College

2 nov 2020

 

Beste HIB-ers Zwolle,

Begin dit jaar werd de opleiding tot Harteraad Beweegcoach van het Deltion College abrupt afgebroken door de plotselinge corona-uitbraak. Ook nu nog is het niet mogelijk de praktijklessen van deze opleiding in de sportzaal fysiek te laten plaatsvinden.

Zonder de lessen is het niet mogelijk dat de leerlingen dit diploma halen. Om deze jonge mensen niet te hoeven teleurstellen, heeft opleider Bas Koelmans een on line vorm van opleiden geïntroduceerd.

Daarvoor worden HIB-vrijwilligers gezocht die hieraan willen meewerken.

Het komt erop neer dat de HIB-sporter gemiddeld één keer per week contact heeft met zijn/haar student-begeleider. Samen met u stelt de student een sport-programma op geheel naar uw wensen. Het wekelijks contact dient ervoor de voortgang te bespreken en om op vragen of suggesties te kunnen reageren.

Zeer binnenkort krijg je een uitnodiging van Bas Koelmans hieraan mee te werken. Nadere vragen kunnen aan hem worden gesteld.

Als bestuur van HIB Zwolle ondersteunen wij dit initiatief van harte. Het heeft een positieve werking voor ons allemaal. Wij als sporters met een medische achtergrond, de studenten die hun opleiding kunnen vervolgen, maar ook mensen die in de toekomst in vergelijkbare omstandigheden verkeren als wij, zijn er bij gebaat.

Daarom onze oproep aan jullie: Doe Mee!

Namens het bestuur van HIB Zwolle,

vriendelijke groeten,

Wim van Gurp,
Voorzitter.

 

15 okt 2020

Beste leden van HIB Zwolle,

Ook wij als HIB Zwolle, ontkomen niet aan de strengere maatregelen die zijn afgekondigd om het Corona-virus te bestrijden. Sporten in team- of groepsverband met meer dan 4 personen, is nu even niet toegestaan. Je zou kunnen denken dat onze HIB-activiteiten misschien niet onder dit verbod vallen, maar we nemen liever het zekere voor het onzekere en stoppen even gedurende de de komende periode.

 

Daarom is er GEEN HIB sport in de komende 4 weken. We zullen weer starten (tenzij de maatregelen worden verlengd) op maandag 16, resp. dinsdag 17 november. Mocht het eerder kunnen, of later pas mogen, houden wij jullie op de hoogte. 

Wij willen de 'verloren uren' inhalen door aan het einde van het seizoen langer door te gaan. Daarom heeft dit vooralsnog geen invloed op de contributie.

Het is erg jammer dat dit zo loopt, maar het bestrijden van het virus gaat nu boven alles.

We blijven in contact.

Namens het bestuur HIB Zwolle e.o.,

Hartelijke groeten,

Wim van Gurp,
Voorzitter

 

*****

 

 

30 aug 2020

 
Beste leden HIB-Zwolle
 
Onder normale omstandigheden, zouden wij vanaf begin september weer van start gaan met ons wekelijks HIB-sportuur.
Om reden van veiligheid wordt het iets later.
Gemeente Zwolle heeft nog niet alle zalen vrijgegeven en wij zijn nog in gesprek met Sportservice Zwolle (de verhuurder van onze zaal) met betrekking tot een sluitend protocol om de veiligheid tijdens het sporten zo goed mogelijk te waarborgen.
 
Komende week hopen wij met enkele mensen de zaal in te gaan voor overleg en om een protocol op te stellen en
streven ernaar om14 en 15 september te kunnen starten.
Reken wel op wat aanpassingen en of veranderingen bv
Thuis omkleden en thuis douchen (de kleedkamers worden niet meer gebruikt)
In de zaal schoenen wisselen
Geen buitenschoenen meer gebruiken in de zaal
Wisseling van groepen daarvoor zal een protocol moeten komen (bv iets eerder de zaal verlaten  en de volgende groep iets later binnenstromen)
Reinigen van sportattributen waarvoor we met z'n allen verantwoordelijk zijn
Door het ventileren van de zaal zal het iets kouder kunnen gaan worden.
Joyce zal ons informeren hoe we gaan sporten
enz
 
Wij vragen om jullie begrip en hulp bij bv het reinigen van de toestellen en het ventileren van de ruimtes.
Zover we weten zal de gemeente Zwolle vaker komen de zaal te reinigen.
 
Wij hopen weer aan de slag te kunnen en elkaar weer te ontmoeten.
 
Betreffende het sporten bij het Deltion college.
Komende week komt er nog overleg met Bas. De zalen aldaar zijn modern en goed geventileerd.
Echter het standpunt van het Deltion bestuur is nog niet bekend maar ze willen wel zo weinig mogelijk
,,vreemde mensen" binnen de deuren hebben.
Nadere berichten hierover volgen nog.
 
Dit bericht staat ook op jullie site.
 
Groet
Het bestuur

 

Vrijdag 8 okt hebben Wim van Gurp en Gerrit van Capelle tijdens een live radio uitzending bij RTV-Zwolle over ons clubje een verhaal mogen vertellen. Tot op heden hebben wij nog geen reacties mogen ontvangen. De bedoeling was om nieuwe leden te werven. Wim en Gerrit zijn van mening dat het een geslaagde uitzending was.

 

 

 

Wij willen jullie doorgeven dat Joyce  haar eigen fysio praktijk heeft geopend.
Vanaf 1 juni heeft Joyce haar praktijk geopend en heeft HIB namens jullie een plant voor de opening gestuurd.
het adres van de praktijk is;
Willemsvaart 16 te Zwolle
Prive
joyceheijman@live.nl  - tel 06 38 20 07 82
Werk
www.fysiotherapiewithjoy.nl - tel 06 38 34 86 55
 
Indien nodig, maak hier gebruik van want Joyce kent ons motoriek als geen ander !!!!
Ze kent precies onze mogelijkheden en beperkingen.
Dat betekent voor een eventuele behandeling een geweldige voorsprong!!!!!!!